Wednesday, September 10, 2014

Ecigs Starter Kit 2014 With Free 2 Liqua Ejuice

Want to start vape, get no other than our cheap starter kit, worth to try, stop smoking, start vaping

Antara starter kit yang sesuai untuk anda mula menukar dari rokok kepada rokok elektronik, sangat berbaloi untuk cuba


Ego 800mah Starter Kit
Price: RM45
Order : http://vapersmalaysia.com/rokokcheras/item/2594/ego-k-800mah-no-button


Ego 800mah Starter Kit
Price: RM45
Order : http://vapersmalaysia.com/rokokcheras/item/2594/ego-k-800mah-no-button


Original Ego Ctwist 1100mah Elegotech
Price: RM75
Order: http://vapersmalaysia.com/rokokcheras/item/2598/ego-c-twist-1100mah-starter-kit


Original Ego T 3100mah Starter Kit Elegotech
Price: RM85.00
Order: http://vapersmalaysia.com/rokokcheras/item/2596/ego-t-3100mah-starter-kit


Zmax Smok 3100mah VV Starter Kit
Price: RM95
Order: http://vapersmalaysia.com/rokokcheras/item/2597/zmax-smok-3100mah-starter-kit


Ego K 500mah Starter Kit
Price: RM35
Order: http://vapersmalaysia.com/rokokcheras/item/2595/ego-k-500mah-starter-kit



Wednesday, April 3, 2013

DS Mod, Sigelei Telescope, SMOK the Natural dan Vapage Vmod XL

Parlimen bubar hari ini 3-4-2013, sapa yang menang kali ni kawe xtawla, semoga mana2 pun yang menang, mohon mudahkan kawe meniaga dahla...

Saja kawe nak share sikit tentang mod-mod yang ada di kedai kawe di rokokcheras.com

DS Mod ni antara mechanical body yang paling tip top dikalangan mechical2 yang lain, bentuknya pun smart, lagi2 bila guna tank AGA T+ atau AGA t2 dan harganya pun affordable, DS Mod ni glemer sebab apinya kuat (kawe malas nak explain secara teknikal, so kawe explain ikut naluri rasa sahaja), kalau mengikut range harga ni, kawe boleh kelaskan dari x best kepada best

Range harga RM200-RM250 utk mechanical
DS Mod > SMOK The Natural > Sigelei Zadam > Zadam > Sigelei Telescope > etc 

DS Mod



Sigelei Telescope
Selain Mechanical body, salah satu yang kawe simpan adalah hybrid tank Vapage Vmod XL bottom feeder, mod ini memang senang pakai dan x memeningkan kepala untuk cari tank, feeling bila vape dia pun sedap, boleh kata semua vaper di Cheras Vaperz ada sorang satu vmod ni selain koleksi mod2 yang lain

Ni contoh2 koleksi budak cheras yang pakai Vmod XL ni (dah tampal sticker masing2)
















Menarik x Vmod ni?? kalau nak boleh order disini

http://www.rokokcheras.com/product/vapage-vmod-xl/




Sunday, March 17, 2013

Cheras Vapor E-Liquid



Salam semua, lama gile x update sini, semenjak Tasty Vapor dah xboleh bawak masuk msia, kawe pernah bawak masuk berjaya, tp bulan lepas punya sangkut, ribu jugak la rugi sbb xleh kawtim dah, ikut maklumat yang diterima, liquid dari Tasty Vapor berada dlm senarai pertama untuk dirampas, jadi bg mereka yang tengah berfikir utk order tu, boleh try fikir 2-3 kali, jika nasib lepas alhamdulilah, jika nasib x... tanggung lah rugi..

Sbnrnya bukan kastam yang akan rampas liquid tu, tapi KKM (Kementerian Kesihatan Malaysia), selepas brg diterima kastam, kastam xde kuasa untuk lepaskan liquid kecuali dengan surat kuasa KKM, jadi kenala bawak liquid tu ke Lab KKM untuk ditest yang konfirm akan kenalpasti nikotin (jika ada) walaupun xde nikotin, kemungkinan besar juga x lepas sbb ada nama "Tasty Vapor), bila KKM dah test barang tu dengar cerita mereka akan tahan dan tak akan pulang balik...

Jadi alternatifnya sekarang, org msia kena mula mereka cipta eliquid2 mengikut taste msia sendiri (gwe berani komen, liquid US x semestinya sedap wpun duduk rangking no 1 di US sbb itu taste tekak mereka - bukan tekak kita, kawe taste byk dh liquid US, x lekat pun, cuma bolehla rasa) yang lekat kat kawe liquid "cheras vapor" jugak

jadi sapa nak try, nak rasa liquid "Cheras Vapor" boleh ke laman web rokokcheras.com, order disitu dan akan dipost... seriuslah terbaik... klik link dibawah utk order

http://www.rokokcheras.com/product-category/cheras-flavor/

Saturday, January 26, 2013

Rokok Elektronik paling terbaik

Originally Posted by Nazz68 View Post
aku baru je nak testing..banyak brand dan banyak perasa plak neh....aduiii pening tak tau mana nak pilih. Kira mana brand yang paling hot dan perasa apa yang diminati ramai sekarang?

perasa yang paling hot ikut pengalaman kawe "Caramel Popcorn" tp sygnya dh habis y
ang hot lelain
1. Redbull(USL) @ Bluebull (US) @ Sinergy (Msia)
2. Bubblegum (US), Tutti Frutti (US), Coolblog (Msia)
3. Cafe Machiato (US), Coffee (Italy) Yang lelain pun best,
 tp sendiri rasa la mana yang sesuai dengan tekak masing2...
x semestinya sedap pada org lain sedap dengan tekak kite..
kawe sgt x suka redbull wpun org lain brebut nak... ikut kawe, kawe paling suka

Mango (US/Msia), POP(Msia) (Pineapple + Orange + Peppermint),
Blueberry(US), Watermelon (US), Watermelon Bubblegum (US)....

 Dari segi brand standard kit, just beli ikut bajet masing2lah..
yang femes eGo, kGo..lagi afdhal beli yang boleh ubah volt utk ejas asap...

 Utk nak advance sikit beli Lambo, Vamo, KTS, Telescope, Trasformer
 kalau bajet besar beli Evic, Zmax atau provari..

 Tank memang paling penting.... yang kawe dah rasa paling ok
1. Vcore2.0
2. Vivinova
3. Mininova
4. Vcore

 kalau nak pro beli Cobra (harga cecah 500 yg ori), Aga T etc
Bully drip pun bila nak rasa pure flavor...
 banyak nak cite...tp nanti buhsan plak baca... beli dulu baru rasa sendiri...

Tuesday, January 8, 2013

Ce5, Smoktech UDT , Vcore 2.0 dan rasanya

Kawe sekadar nk brkongsi perasaan kawe slps merasa ketiga2 tank ecigs ni, standard kit yang biasa kawe jual mmg dh bg free ce5..mmg jauh la feel dia bila vaping berbanding ce4 yg slalu rasa terbakarr

Ce5 mmg dh feel sbnrnya bila vaping janji tank bersih, x leaking udara ataupun liquid... dlm 2 buln pertama kawe vaping rasanya dh ok benar tekak dgn tank ni, byk perasa kawe try dan yg paling serasi mango, tekak org lain xtawlah, msg2 punya tekak kannn...

Weekend baru ni, ada customer kawe yg hardcore dtg beli vcore2.0, dia ajar cara pasang dan baiki ce5 dan sempatlah kawe merasa pro kit mekanikal beliau bernilai rm800 siap dgn anjing (accesories utk tegakkan bateri), anjing tu saja berharga rm200...terrrr..

Mmg sedap tank vcore2.0 ni, tp keras sikit dan padat...flavor liquid naik smp ke kepala... sapa yg suka rasa lebih keras boleh test tank vcore2.0 nii... kawe kurang sikit...

Hari ni stok udt masuk, ada bbrp pelanggan nk beli, kawe sendiri x reti lg psg mnatang tank kapal selam ni... buat2 pndai je la ikut instruction yg diajar sblm ni... tp syg mcm xde feel je, atau mungkin blum reti lg... smp hbis sparuh liquid dlm botol baru duk test, x smp2 feel..rasa ringan ...dan taste.liquid x naik.. kna tunggu weekend ni utk brother hardcore tu dtg.. suh dia ajar lg cara feel.kapal selam ni..

dlm minggu ni, ramai cust kawe yg sblm ni heavy smoker dtg dan ckp dh kurang hisap rokok2 manual ni, datuk sblh kdai kawe kata dia hisap 2 btg je rokok sehari sblm ni satu kotak sehari, kawan dia yg hisap 2 kotak sehari hari ni hisap 6 batang je... perghh bangga jugak kawe tgk org heavy smoker dpt kurangkan hisap kertas bertembakau tu.. wpun masih was2 dgn keselamatan ecigs ni, tp jika ecigs ni 4 ribu kali lbih slmat dr rokok biasa, rasanya x slh mncuba dr trus merosakkan paru2 dgn tar, racun tikus dan etc..

Hari ni kat utusan dilaporkan kesalahan mnjual nikotin tnpa lesen, dnda 3k kpd sapa jual.. Hurmmm hurmmmm... adakah trpksa mnutup bisnes kawe yg baru nk start nii.. mls btul nk komen pnjang, moga x dpnjangkan crite dn isu tu lenyap...

Good nite dan happy vaping semuaa..

Monday, January 7, 2013

Bahaya E Liquid dalam rokok elektronik?


Hari ni ada customer tanya tentang side-effect liquid dlm rokok elektronik, ada plak yang tanya tentang PG dan VG yang digunakan dalam e-liquid, semasa kawe mula menghisap rokok elektronik beberapa bulan yang lalu, malam first kawe dapat batang besi tu puas kawe geledah google cari senegatif mungkin kesan rokok elektronik kepada tubuh badan, takut jugak nanti terlepas mulut singa masuk mulut naga pulak kan...

sebagai perokok, mesti semua dah tahu ada 4000 chemicals beracun dlm rokok, tar, etc dan bagai2 lagi...jadinya dalam e-cigar plak ada berapa ribu racun yang bakal merosakkan kita semua??, semua tu kawe nak tahu, bukan nak buat kajian ilmiah sangat, cuma sekadar nak sedapkan hati... :) :)

lepas dah geledah2 uncle google ni, akhirnya x banyak jugak maklumat yang kawe dapat ataupun x paham kecuali........alasan2 berikut diberikan pakar kesihatan

"dalam kajian"...atau "perlukan lebih banyak eksperimen".... ataupun "awas ada 4000 racun dalam rokok" deeerr...tgh2 cakap pasal rokok elektronik ko menyampuk plak pasal rokok manual nii... aduii ..

So rumusannya seingat kawe, yang paling bahaya side effect dia adalah kemungkinan bateri itu meletup dengan merujuk suatu kes di amerika yang bateri ecigs nya meletup...rujuk kes "Joseph Miller" , carian didalam beberapa forum mengatakan bateri yang digunakannya telah diubah suai.... walaupun maklumat ini mungkin sah atau tidak tetapi ecig yang biasa dengan bateri berkuasa rendah (spt mp3) kebarangkaliannya mletup mungkin rendah kecuali perokok ecig tegar yg galas bateri bersaiz bateri kereta...

Side effect yang lain, ketagihan nikotin (kenaikan mendadak paras nikotin dalam badan dengan ketumpatan 60mg mampu membunuh, so elakkan menggunakan e-liquid berketumpatan tinggi, cari yang bawah2 12mg kemudiannya menurun perlahan sehingga e-liquid 0mg nicotine... sehinggalah anda bebas dari rokok & juga rokok elektrik...

Sebagai lulusan kimia di salah sebuah universiti terkemuka di serdang shj.... kawe tahu, apa saja bahan kimia yg terlebih dari dos memang bahaya, x kira wujud dlm makanan atau dlm botol..... kfc, mcd yang demo makan2 hari-hari tu pun ada bahan pengawet yang menyebabkan kanser...cuma sikit atau banyak je..

Jadi selepas puas kawe meneliti baik buruk yang ada, conclusion terakhir kawe fikirkan..

ROKOK DUNHILL BERIBU KALI LAGI BAHAYA DARI ROKOK ELEKTRONIK!!
itupun demo berani sedut..... jadi....stkt 3-4 bahan chemicals ni apalah .. (dlm kepala otak kawe yg x betul mana ni, ini bukan nasihat pakar, apapun kawe tetap terbuka untuk perbincangan dan eksperimen lebih lanjut)

Walaubagaimanapun untuk mengelakkan kesan akan datang, kawe menggariskan prasyarat yg lebih selamat..
1. Jangan menjual atau menyuruhbeli budak2 bawah 18
2. Jangan melepaskan asap kepada bayi & kanak2 kecil
3. Jangan menghasut mereka yang tidak merokok
4. Jangan mengubahsuai rokok elektrik sesuka hati terutamanya part bateri
5. Jangan meyakini 100% rokok elektrik benar2 selamat
6. Jangan hisap rokok elektronik dalam wayang
7. Jangan jilat direct e-liquid, kalau terjilat, berkumur dengan air utk kurangkan concentrationnya
8. Jangan promot sangat benda ni, keep it slow
9. Jangan hisap balik bagi mereka yang dah berhenti
10. Jangan hisap terlalu banyak..... maximum mungkin 1/2 botol 1 hari... (1 botol biasa tahan seminggu utk kit biasa)

Terima kasih kerana membaca dan jangan lupa ke kedai kawe di Bndr Sri Permaisuri Cheras.. adioss.. jual beli emas lama rosak patah emas 999 916 suasa surat pajak ar-rahnu.....call shahrul 012-2864232


Saturday, January 5, 2013

Set Rokok ELektrik Untuk Mereka yang Baru

Untuk mereka yang baru ingin mencuba rokok elektrik ataupun ecigs, kami senaraikan set-set pemula yang sesuai dengan kehendak, bajet dan citarasa anda, set yang kami jual mempunyai waranty 14 hari untuk Battery, cuba dulu dengan menggunakan e-liquid buah-buahan


 kGO Plus 1100mAH Standalone (Black/Steel/White)


eGo Stardust 1000mAH (Black/Steel/White) Full set 



eGo C-Twist 650mAH (Black/Steel/White) Full set 
1 Batteries (adjustable), 1 ce5 tank, usb charger, wall charger, ego box

5. eGo C-Twist 1000mAH (Black/Steel/White) 
1 Batteries (adjustable), 1 ce5 tank, usb charger, wall charger, ego box


6. iTaste vv  1000mAH (Black/White) Full Set
1 Batteries (adjustable), 1 ce5 tank, usb charger, wall charger, ego box

*Gambar yang dipamerkan cuma hiasan, bentuk item mungkin berbeza, pastikan anda check dahulu kit tambahan yang diberikan sebelum memilih pakej anda.

*e-liquid yang disediakan mengikut pilihan anda, jika tiada idea, kami akan memberikan anda e-liquid yang digemari ramai pembeli.

Untuk tempahan sms nama, alamat dan pakej yang tuan ingin beli kepada 012-2301015, shahrul